Merk tingene dine – et enkelt sikkerhetstiltak når du skal på tur

Det finnes mange smarte digitale sporingsløsninger, og flere av de kan med fordel brukes sammen med både kofferter, sekker og ulike vesker. Samtidig kan det også være lurt å merke bagasje og andre ting godt, med selvklebende navnelapper tar det ikke mange sekunder.

God merking gjør det mer sannsynlig at du får tingene dine tilbake

En målbevisst tyv vil kanskje ikke la seg avskrekke av merking, men hvis bagasjen din blir borte kan navnelapper være til stor hjelp. Du kan lage navnelapper med både navn og kontaktinformasjon, gjerne e-post og telefonnummer i internasjonalt format. Slik merking kan være gull verdt hvis noen skal prøve å finne tilbake til eieren av en koffert, mobil eller noe helt annet.

Merking vil også fungere som et komplement til digitale løsninger. Sporingsbrikker har god dekning, men samtidig kan det være et sårbart system. Sporing av en mobiltelefon med digitale verktøy kan være enda vanskeligere, med tanke på både begrenset batteritid, manglende dekning og bruk av flymodus. Da kan det være forfriskende enkelt med et navnemerke plassert strategisk under dekselet.

Merk inne i koffert, vesker og sekker

Det kan være smart å velge å merke ulike typer bagasje på innsiden, både av grunnet estetikk og sikkerhet. Selv om moderne navnemerker kommer i et ubegrenset antall ulike farger og design, vil det fortsatt ofte passe best å plassere merkelapper på innsiden. Dessuten er merkene mer beskyttet der, med tanke på røff behandling på flyplassen.

I tillegg kommer det ofte opp at nordmenn kan bli flinkere til ikke å annonsere nasjonaliteten sin. I noen sammenhenger kan en tydelig norsk merking være et symbol på at det finnes verdier i bagasjen, så plasser heller merkene på innsiden. Det er der de gjør nytten sin, i og med at noen som skal prøve å finne bagasjens eier uansett vil være nødt til å åpne kofferten, vesken eller sekken.

utviklet av braadland as // © 2024
optimalisert med Sonar SEO
annonsere? // advertise?